Overslaan en ga direct naar de inhoud Direct naar de footer

Tips, activiteiten, uitjes, etc.

februari 2023

Formule Mini-Z racen

februari 2023

Kunstenaars gezocht...

Roberto da Vinci maakt zich grote zorgen!
Deze wereld beroemde kunstenaar zou in de voorjaarsvakantie een bezoek brengen aan Museum Hindeloopen. Om mee te doen aan de activiteiten van ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Maar wat leest hij in de krant? Museum Hindeloopen dicht
door verbouwing. Dus geen kinderen en pakes en beppes deze keer om leuke dingen mee te doen.
Roberto heeft een plan…

Daar leg ik mij niet bij neer, dacht de kunstenaar. Als niemand het museum in kan, dan moeten de kinderen thuis maar aan de slag met hun pakes en beppes. Hij dacht en dacht, midden in de nacht schoot hij overeind. ‘Ik weet het al’, riep hij
uit. Ik laat de kinderen met hun hulpjes een kunstwerk maken voor het nieuwe museum. En de mooiste en origineelste krijgen een prijs.’

Hoe gaat dat dan?
Roberto was dol enthousiast over zijn plan. Tot hij opeens iets bedacht. ‘Al die kunstwerken van de kinderen kunnen niet in het museum. Dat is nog niet klaar en ik kan ze niet op straat laten zetten. Wat sneu.’

Gelukkig was Roberto da Vinci een slimme kunstenaar. Hij bedacht het volgende: Maak thuis met de pakes en beppes, of andere hulpjes een kunstwerk voor het nieuwe museum.
Van allerlei materiaal wat de mensen niet meer gebruiken, dat heet duurzaam. Maak er een geweldige foto van, samen met degene die meegeholpen hebben. Mail die foto met je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer naar: info@museumhindeloopen.nl.Je mag er ook een verhaaltje bij schrijven. De foto moet uiterlijk maandag 6 maart binnen zijn.

Voor elke leeftijdsgroep is er een mooie prijs te verdienen, 5-8 jaar en 9-12 jaar. De winnende kunstwerken worden bewaard tot de opening van het nieuwe museum en krijgen daar een mooi plekje ook komt jouw foto op de website van het museum.
En… Roberto zit in de jury, samen met de baas van het museum.

Groetjes van Roberto da Vinci

oktober 2022

herfstvakantie activiteit Museum Hindeloopen

VERZAMELAARS GEZOCHT!


Op dinsdagmiddag 18 oktober zijn avontuurlijke jongens en meiden van 6 tot 12 jaar weer van harte welkom in Museum Hindeloopen. We beginnen om 14.00 uur en stoppen rond 16.00 uur. Er gebeuren deze middag weer vreemde dingen in en rondom het museum.
Zo verschijnt er plotseling voor het museum een vreemd figuur op een oude fiets. Die fiets hangt vol met gekke voorwerpen, de persoon zelf lijkt wel uit een museum te zijn gestapt! Hij strompelt het museum binnen en vertelt de kinderen dat hij een verzamelaar is en alles wat los en vast zit meeneemt. Zo’n museum lijkt hem een geweldige plek daarvoor. Daar verzamelen ze toch ook van alles en daar staat het vol met dingen die hij wel mee wil nemen op zijn fiets en de kinderen kunnen hem mooi helpen met verzamelen, dat gaat veel vlugger! Maar of zijn plannetje gaat lukken….
Wil je weten hoe het verder gaat, of de kinderen hem inderdaad gaan helpen en zelf ook verzamelaars worden en wil je meedoen met leuke en spannende opdrachten die te maken hebben met verzamelen en met een verrassing naar huis gaan?
Kom dan in de herfstvakantie op 18 oktober naar Museum Hindeloopen!
Kosten: € 4,00 per kind, inclusief activiteiten, materialen en traktatie.
Graag uiterlijk 17 oktober opgeven bij het museum, via info@museumhindeloopen.nl of
tel. 0514-521420.

februari 2023

Kleine Houten Treinen Competitie