Tips, activiteiten, uitjes etc.

Schermafbeelding 2023 01 31 151040

februari 2023 - Kleine Houten Treinen Competitie

 

Verzamelaars gezocht oktober 2022

oktober 2022 - herfstvakantie activiteit Museum Hindeloopen

VERZAMELAARS GEZOCHT!


Op dinsdagmiddag 18 oktober zijn avontuurlijke jongens en meiden van 6 tot 12 jaar weer van harte welkom in Museum Hindeloopen. We beginnen om 14.00 uur en stoppen rond 16.00 uur. Er gebeuren deze middag weer vreemde dingen in en rondom het museum.
Zo verschijnt er plotseling voor het museum een vreemd figuur op een oude fiets. Die fiets hangt vol met gekke voorwerpen, de persoon zelf lijkt wel uit een museum te zijn gestapt! Hij strompelt het museum binnen en vertelt de kinderen dat hij een verzamelaar is en alles wat los en vast zit meeneemt. Zo’n museum lijkt hem een geweldige plek daarvoor. Daar verzamelen ze toch ook van alles en daar staat het vol met dingen die hij wel mee wil nemen op zijn fiets en de kinderen kunnen hem mooi helpen met verzamelen, dat gaat veel vlugger! Maar of zijn plannetje gaat lukken….
Wil je weten hoe het verder gaat, of de kinderen hem inderdaad gaan helpen en zelf ook verzamelaars worden en wil je meedoen met leuke en spannende opdrachten die te maken hebben met verzamelen en met een verrassing naar huis gaan?
Kom dan in de herfstvakantie op 18 oktober naar Museum Hindeloopen!
Kosten: € 4,00 per kind, inclusief activiteiten, materialen en traktatie.
Graag uiterlijk 17 oktober opgeven bij het museum, via info@museumhindeloopen.nl of
tel. 0514-521420.

8006ac0 w912 headersep

september 2022 - de Bibliotheek

Er komt regelmatig een lees- mediaconsulent op de school van jullie kind(eren) om het leesplezier te vergroten, maar ook in de Bibliotheek gebeurt van alles.
Met dit nieuwe, maandelijkse Nieuwsbericht willen we jullie informeren en inspireren.

Kom naar de bieb, ontdek, lees en beleef!

Postkaart voorzijde

juli 2022 - Zomervoorpret

Ook dit jaar is het weer tijd voor Simmer yn Súdwest ☀!
De hele zomervakantie staat bol van sportieve, culturele en gezellige activiteiten in de hele gemeente Súdwest-Fryslân. ????

Zeilen, suppen, voetballen of meedoen aan de verschillende sport- en cultuuractiviteiten bij de buurtcampings. Gaan over de pumptrack of naar een theatervoorstelling!
Er is deze zomer van alles te doen voor kinderen en jongeren. ???? Check hier ons filmpje ???? en verheug je alvast op een mooie zomer❗

Veel van de merendeels gratis activiteiten staan op www.simmerynsudwest.frl

 

Veel plezier deze zomer!

Beweegteam Súdwest-Fryslân

 

Poster Simmer yn Sudwest

127

juli 2022

Traditiegetrouw organiseert het Modelspoor Museum in Sneek weer een aantrekkelijke activiteit voor de kinderen in de zomervakantie.
We hebben we de grote houten speelbaan weer opgesteld in het museum, klik hier voor meer informatie.

watersport

maart 2022

In de bijlage vindt u een mooi aanbod voor kinderen uit Súdwest-Fryslân die eens kennis willen maken met suppen, zeilen en surfen.

museum

februari 2022 - Schatzoeken in Hindeloopen

 

Ook in deze voorjaarsvakantie hebben wij weer een leuke speurtocht uitgestippeld voor de kinderen van de leeftijd van 6 t/m 12 jaar.

 

instrudment

februari 2022 - Instrumenten Doe Dag

Maak kennis met instrumenten op de Doe-Dag!

Een muziekinstrument is een vriend voor het leven! Al op jonge leeftijd kan de bijzondere band ontstaan. De Instrumenten Doe-Dag van Kunstencentrum Atrium is een mooie start voor deze nieuwe hobby. Op zaterdag 5 maart zijn kinderen uit groep 5 t/m 8 van de basisschool van harte welkom op de leslocatie in Sneek om via gratis proeflessen kennis te maken met twee instrumenten naar keuze.
Er staan meer dan 20 instrumenten klaar. Van een gitaar en piano tot harp, drumstel, dwarsfluit, trompet en saxofoon. Ook zang staat ertussen, want de stem is ook een instrument. Er zijn op de Doe-Dag docenten aanwezig die alles laten zien en horen over het instrument en kinderen mogen het instrument natuurlijk zelf even uitproberen. Op de Doe-Dag ontdek je hoe het is om een instrument te bespelen.
Besluit je om op les te gaan, dan kun je bij ons muziekles krijgen op veel plekken in Súdwest-Fryslân. Informatie over alle leslocaties is verkrijgbaar op de Doe-Dag.
Deelname aan de Instrumenten Doe-Dag is gratis.
Je moet je wel even aanmelden via onze website: www.kunstencentrumatrium.nl/doedag

 

Graag tot ziens op de Instrumenten Doe-Dag!

 

scheepskist

november 2021 - Kindernieuwsbrief voor de maand december Museum Hindeloopen

Voor de maand december heeft Museum Hindeloopen weer een kindernieuwsbrief gemaakt.
Het bestaat uit een verhaal, een kwis en een knutselwerkje.

Veel plezier!!

Kinderfysio

Oktober 2021 - Kinderfysio

 

raar maar waar

oktober 2021 - Kinderactiviteiten Museum Hindeloopen

RAAR MAAR WAAR...WAT GEBEURDE DAAR?


De kinderwerkgroep van Museum Hindeloopen heeft ook nu weer een spannende speurtocht door Hindeloopen bedacht. Lekker buiten in de herfstvakantie op pad!
Op het museumplein duikt plotseling een figuur uit het verleden op.
Hij is de kluts volkomen kwijt! En loopt maar te roepen dat hij niets meer kan vinden in Hindeloopen. Alles is veranderd. Wat dragen de mensen rare kleren en waarom praten ze steeds in die vreemde dingen? Waar is de bakker gebleven en zijn oude school? Alles is foetsie!!!
Willen de kinderen hem helpen om die plekken te zoeken waar vroeger iets gebeurde of iets bijzonders was? Iets wat er nu niet meer is of anders is?
Dat kan door onderweg opdrachten, in schatkistjes, of spelletjes te doen op verschillende plekken in Hindeloopen
Of naar een spannend verhaal luisteren of iets uitzoeken. En...er kan ook iets vreemds gebeuren tijdens de tocht. Wie zal het zeggen....

De speurtocht is op dinsdagmiddag 19 oktober 2021 voor kinderen van 6-12 jaar.
We starten samen om 14.00 uur op het pleintje voor het museum.

Wij zijn nog wat voorzichtig in verband met corona. Daarom kunnen de kinderen alleen meedoen onder begeleiding van ouders, verzorgers of andere familieleden. De activiteit vindt in de buitenlucht plaats.

Opgeven van tevoren is noodzakelijk en kan t/m maandag 18 oktober bij het museum.
Telefonisch: 0514 - 521420 of via de mail: info@museumhindeloopen.nl
Hier kunt u ook terecht voor eventuele vragen.

Als de kinderen de speurtocht tot een goed einde hebben gebracht, krijgen ze nog een leuke attentie. En... kijken we of de figuur uit het verleden tevreden is met de hulp van de kinderen. Maar...waar is hij gebleven?

Geef je gauw op en .....duim voor mooi weer. Kosten voor de speurtocht met onderweg een lekkere verrassing en na afloop een leuke attentie is € 4,00 per kind. Begeleiders zijn gratis.
Kijk ook in de herfstvakantie op de kinderwebsite Uit de scheepskist. Daar vind je leuke opdrachten.

Bekijk hier de flyer

panna knock out

oktober 2021 - Panna Knock-out evenement

Deze herfstvakantie organiseren wij voor jeugd uit de omgeving van Koudum een Panna Knock-out evenement. Jeugd vanaf 10 jaar kan zich inschrijven voor dit middag-vullende evenement vol actie en entertainment. In Sneek en Bolsward gingen ze ons al voor. En het evenement viel goed in de smaak!

Iedereen is welkom. Leden van elke club, maar ook niet-leden. Meedoen is volgens ons belangrijker dan winnen! Toch spelen wij om een mooie prijs. De winnaars van het toernooi krijgen een ticket voor het Nederlands Kampioenschap Panna KO. Voor inschrijven en meer info, bekijk de flyer

speelfestijn

oktober 2021 - Speelfestijn

In de herfstvakantie organiseren wij een Speelfestijn voor kinderen van 4 t/m 12 jaar op de volgende datum en locaties:

- Woensdag 20 oktober De Rolpeal Workum
- Donderdag 21 oktober Utherne IJlst

Kinderen kunnen dan lekker springen, tekenen en schilderen en veel meer leuke dingen doen.

Infomarkt voor ouders, verzorgers
Als de kinderen lekker spelen, tekenen of schilderen, is er voor de ouders/verzorgers een informatieve en leuke opvoedmarkt.
Deze markt is bedoeld om inspiratie op te doen en in gesprek te gaan met verschillende organisaties die mee kunnen denken in
opvoedvragen. Maar ook om leuke en handige tips met anderen te delen! Voor ouders/verzorgers staat gratis een kopje thee/koffie klaar!

Voor meer informatie en aanmelden zie ook: https://beweegteamsudwestfryslan.nl/deze-herfstvakantie-speelfestijn-infomarkt.

Bekijk hier de flyer

boek

juli 2021 - Boek 'n Trip

Lekker lezen op het strand? Of een luisterboek voor in de auto? Speciaal voor kinderen die nog geen ervaring hebben met de bieb, heeft Jeugdbibliotheek.nl de zomeractie Boek ‘n Trip! Met de online Bibliotheek-app beleeft je kind in juli en augustus gratis de leukste e-books en luisterboeken op een telefoon of tablet. Hoe werkt het? Vanaf 1 juli ontdek je de selectie zomerboeken per leeftijdscategorie en download je ze in de online Bibliotheek-app. Geen gedoe: je hoeft er niet voor naar de bibliotheek, geen lid
te worden en ook niet te zeulen met boeken. Zo beleeft je kind tijdens de vakantie de spannendste avonturen en voorkom of verhelp je ook meteen een leesachterstand. Leuk, en handig!
Lees en luister nu via de online Bibliotheek-app!

Maak een account aan

Simmer2

juli 2021 - Simmer yn Súdwest

SAMEN VIEREN WE SIMMER YN SÚDWEST!

Deze zomervakantie saai? Welnee! Kinderen en jongeren kunnen deze zomervakantie heel veel leuke, actieve en gezellige activiteiten in gemeente Súdwest-Fryslân beleven!

Wat is er te doen?
Ontdek je talent in toffe workshops als theater, muziek en film-acteren. Of misschien wil je liever met je vrienden over de pumptrack of juist lekker chillen? Bezoek de Wipeout-baan of maak muziek in het park. Leef je uit bij de vele buitenspeelsporten en springkussens of kom relaxen bij een leuke voorstelling over ridders en prinsessen. ‘Show your skills’ tijdens de Panna Knock out, doe mee aan een drumworkshop of laat je ouders zien hoe creatief je bent.

En er is nog veel meer, want het zomerprogramma van Simmer yn Súdwest zit bomvol gevarieerde gratis activiteiten voor jong en oud. Gewoon bij jou om de hoek!

Voor sommige activiteiten moet je je van tevoren opgeven. Let op: vol is vol.

Overzicht alle activiteiten

Overzicht alle sportactiviteiten

 

campagnebeeld ivn slootjesdagen 2021 basis zonder tekst 1

juni 2021

De IVN Slootjesdagen vinden dit jaar voor de 7de keer plaats. Van 11 t/m 13 juni 2021 organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Kinderen en hun (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot. Samen met de IVN Natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven.

Voor meer info klik hier