Leuke tips, uitjes etc.

campagnebeeld ivn slootjesdagen 2021 basis zonder tekst 1

juni 2021

De IVN Slootjesdagen vinden dit jaar voor de 7de keer plaats. Van 11 t/m 13 juni 2021 organiseren IVN-afdelingen door heel Nederland activiteiten voor jong en oud langs de waterkant. Kinderen en hun (groot)ouders gaan zelf op onderzoek uit, gewapend met schepnet, waterbak en loeppot. Samen met de IVN Natuurgidsen ontdekken zij welke dieren en planten er in en rond de sloot leven.

Voor meer info klik hier

 

avond4daagse home edition m2

mei 2021

De Avond4daagse gaat dóór!

Een jaar zonder Avond4daagse is natuurlijk ondenkbaar. Maar we hebben goed nieuws! Met de speciale editie van hét wandelfestijn kunnen we ook dit jaar toch gaan lopen. Doe jij ook mee aan de Avond4daagse - Home Edition?

Wat is Avond4daagse - Home Edition?

Vanaf 29 maart tot en met 30 juni 2021 loop jij jouw eigen Avond4daagse. Met eigen routes, vanaf een eigen locatie, op een eigen moment, met een eigen afstand. Zo voorkomen we met elkaar dat het te druk wordt. Na vier wandelingen en een hoop beweegplezier ontvang je de enige echte Avond4daagse medaille thuisbezorgd!

Hoe werkt het?
Na aanmelding krijg je toegang tot de app eRoutes. Via de app ontvang je iedere wandeldag routes waar je uit kunt kiezen. Je bepaalt zelf wanneer je loopt. Dat mag ‘s avonds zijn, maar ook overdag. En doordeweeks of in het weekend. Als je je eigen Avond4daagse maar afrondt binnen 2 weken na de eerste wandeldag. Want het moet natuurlijk wel een prestatie blijven. Houd rekening met de maatregelen van de Rijksoverheid en loop niet in te grote groepen. Maar maak er vooral je eigen feestje van met spelletjes onderweg, iets lekkers in de rugzak en een mooi finish moment bij de voordeur! Onderweg verrassen we je in de app met leuke berichten. Zo helpen we je ermee deze Avond4daagse onvergetelijk te maken.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk vanaf medio maart. Wil je een seintje als de inschrijving start? Schrijf je dan in voor de Nieuwsbrief Avond4daagse.
Deelname aan Avond4daagse – Home Edition kost €6,50 per deelnemer. Daarvoor krijg je toegang tot de app, de mogelijkheid om vier routes (van 2,5 - 5 - 10 kilometer) automatisch te laten aanmaken en je krijgt de officiële Avond4daagse medaille thuisbezorgd.

Heb je nog vragen? Wellicht staat jouw antwoord al bij de Veelgestelde vragen.

Deel je avonturen!

We genieten graag met jullie mee en hopen dat we toch een gevoel van saamhorigheid kunnen creëren door elkaar te enthousiasmeren tijdens de Avond4daagse - Home Edition. Deel vooral je avonturen via social media met de hashtag #Avond4daagsehome!

Squla

maart 2021

Op deze website kunnen ouders allerlei blogs vinden met informatie omtrent kinderen, leren, opvoeden en meer. Handig, in deze rare tijd waarin kinderen vaker thuis zijn en ouders naast opvoeders ook opleiders zijn.

csm 785604f752b5577287bd 2a4ac0ab54

januari 2021

Hoe voorkom je als ouder een leerachterstand? 'Lees voor, speel Yahtzee of Pim Pam Pet, maar maak van thuis geen trainingskamp voor school'

lees verder..

 

 

Schermafbeelding 2021 01 12 145202

januari 2021 - digitale les Corona (bovenbouw)

Hygiëne helpt! Ook om het coronavirus terug te dringen. Maar waarom zijn die hygiënemaatregelen zo belangrijk? En wat is het coronavirus precies? Om leerlingen in het basisonderwijs van alles hierover te laten ontdekken is de digitale les Corona ontwikkeld met veel interactieve, afwisselende opdrachten.

Leerlingen kunnen de opdrachten zelfstandig maken, zowel thuis als op school. De totale les duurt 45 - 60 minuten, waarin de basis en het belang van goede hygiëne wordt uitgelegd en de vragen rondom het coronavirus worden behandeld.

Waar gaat deze les over? Kinderen leren…
• wat een virus is, hoe het zich verspreidt en wat het doet met je lichaam;
• hoe je elkaar kunt besmetten en wat ‘broodje aap’ verhalen zijn;
• welke klachten typisch zijn voor mazelen en welke voor corona;
• waarom de hygiënemaatregelen zo belangrijk zijn;
• wat zij kunnen doen om te helpen het coronavirus niet te verspreiden;
• hoe we ervoor kunnen zorgen elkaar niet te besmetten;
• waarom volwassenen afstand moeten houden en hoe je dat het slimste doet;
• wat het belang is van een goede weerstand;
• wat een vaccin is en hoe het werkt.

Knipsel3

januari 2021 - tips om te bewegen!

Tips van onze buurtsportcoach:
1. een Ganzenbord spel, maar dan anders… Hoe leuk is dat! In de bijlage een zelfgemaakt ‘Ganzensportspel’

2. Sport Fryslân: https://sportfryslan.nl/frieslandactief/

3. Zapp sport: https://www.zapp.nl/programmas/zappsport/filmpjes/989-zappsport-home

4. Alles over sport: https://www.allesoversport.nl/artikel/buitenspelen-tijdens-de-coronacrisis-zo-kan-het-wel/

5. Sportservice: Kennemerland: https://jouw.teamsportservice.nl/kennemerland/nieuws/thuis-bewegen-voor-kinderen/

 

Knipsel

januari 2021 - thuisonderwijs

Het is zoals het is: na de kerstvakantie gaat Nederland weer een tijdje online naar school. Het ochtendprogramma staat vanuit school, maar het verzinnen van een verantwoorde, leuke invulling van de middag is voor veel ouders een uitdaging. Om jullie en vooral de kinderen zelf daarbij een beetje te helpen, hebben we iets bedacht: HÉT MIDDAGPROGRAMMA.

December 2020 - kerst

 

Tip voor de kerstviering van Trefwoord:

 

Gratis Kidsweek krant aan vragen, (voor 30 december invullen):

 

Voor kleuters:

Voorkant Taal4daagse

November 2020

Na het succes van Zomerschool SWF organiseren we in de kerstvakantie de Taal4Daagse. Het is hetzelfde principe als de Zomerschool maar dan uitsluitend gericht op Taal: woordenschat, begrijpend lezen, spelling, grammatica en leesplezier. Het is gratis en leerlingen van groep 5 t/m 8 kunnen meedoen.

 

 

Flyer foto springkussenfestijn

oktober 2020

 

Kop

oktober 2020

 

improvisatie

oktober 2020