Instrumenten Doe-dag

  • 30 januari 2018
3442

Speciaal voor leerlingen basisschool: gratis kennis maken met instrumenten op de Instrumenten Doe-Dag!

Een muziekinstrument is een vriend voor het leven. De bijzondere band kan al op jonge leeftijd ontstaan. De Doe-Dag van Kunstencentrum Atrium & Ritmyk is een mooie start voor deze nieuwe hobby. Op zaterdag 11 februari zijn kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool van harte welkom op de leslocatie in Sneek om via gratis proeflessen kennis te maken met twee instrumenten naar keuze.

We hebben meer dan 20 instrumenten voor je klaar staan, van gitaar en piano tot harp, slagwerk, dwarsfluit, trompet en saxofoon.
Op het inschrijfformulier staan alle instrumenten op een rij.
Je kunt twee instrumenten kiezen en je kunt ook kiezen voor een proefles zang, want de stem is natuurlijk ook een instrument.

Er zijn docenten van Kunstencentrum Atrium en Ritmyk die je alles laten zien en horen over het instrument en dan mag jij het instrument zelf proberen.
En natuurlijk zijn ouders en begeleiders van harte welkom in de les.

Op de Doe-dag kun je ontdekken wat het bespelen van een instrument inhoudt.
Deelname aan de proeflessen kost niets. Het is een mooie gelegenheid om te ervaren of het bespelen van een muziekinstrument iets voor je is.
De Doe-Dag begint om 12.30 uur en duurt tot 15.00 uur en wordt gehouden bij Kunstencentrum Atrium maar de instrumentale lessen worden op verschillende locaties aangeboden in SWF, Harlingen en Waadhoeke
Informatie over de locaties is verkrijgbaar op de Doe-Dag.
Mochten er vragen zijn, bijvoorbeeld over de mogelijkheden van een bijdrage in de lesgelden vanuit Stichting Leergeld dan kunnen de docenten meer informatie geven.

Je kunt twee proeflessen kiezen van een half uur. Iedereen wordt na inschrijving ingedeeld in groepen. De indeling sturen we voor de
Doe-Dag toe, zodat iedereen weet hoe laat de gekozen proeflessen beginnen. Niet genoeg aan twee instrumenten? Kijk dan gerust of er nog plek is om een ander instrument uit te proberen.
Ongetwijfeld worden er ook dit jaar weer veel mooie muzikale vriendschappen gesloten!"

De Atrium Doe-Dag op zaterdag 17 februari vindt plaats bij Kunstencentrum Atrium, Oud Kerkhof 11 in Sneek.
Inschrijven kan online via www.kunstencentrumatrium.nl/doedag