Nieuws uit groep 7

laptop 2559795 1920

Leerkracht: Wietske Albada

Maart 2019 - De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Op maandag 18 maart zijn de leerlingen van groep 7 en 8 naar het theater in Sneek geweest. Zij hebben daar samen met vele andere kinderen naar de voorstelling van De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen gekeken.

Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan?
Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna helemaal klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen.

De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Dit seizoen zet Meneer Monster samen met het Australische CDP Theatre Producers zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal. Ze hebben deze bestseller omgetoverd tot een nét zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.

file 13

Februari 2019 - presentatie groep 7

Op donderdag 28 februari hebben de leerlingen van groep 7 en 8 een (groeps)presentatie gegeven. Tot de voorjaarsvakantie hebben ze tijdens de Topondernemers lessen gewerkt rondom het thema de wereld in het klein en vlinders in je buik. Over mummies, ridders en Napoleon zijn muurkranten gemaakt en gepresenteerd. Het Staal hoofdstuk 'familie' paste ook perfect in dit thema. De leerlingen van groep 7 hebben in de taallessen de herkomst van hun familienaam onderzocht, stambomen gemaakt en familiewapens ontworpen. De gezamenlijke crea lessen resulteerden in wapenschilden van papier-maché, gipsmaskers en een heuse sarcofaag. Dit alles was te horen en te zien tijdens de presentatie. Ook kon de informatie zelf verzameld worden tijdens de hiërogliefen speurtocht.

voorstellng

November 2018

Op woensdag 14 november zijn groep 7 en 8 naar de humoristische familievoorstelling “Master Gysbert” geweest. Een voorstelling over het Fries en meertaligheid.
Als project gaat deze voorstelling door de hele provincie. Groepen van basisscholen in heel Friesland hadden gratis toegang.
Onze bovenbouwgroepen waren uitgenodigd bij de voorstelling die in theater Sneek werd opgevoerd.

It ferhaal...
Master Gysbert en Juf Gijsje binne mei de hiele klasse op skoalreiske nei Sabeare, dat is in soarte fan bernebuorkerij op syn Frysk. Der binne spultsjes, aktiviteiten en ferskes sawol yn it Frysk as it Stedsfrysk. It liket in geweldich skoalreiske te wurden, oant bliken docht dat de eks fan Juf Gijsje (de bekende krimineel Vrolijke Frans) ûntsnapt is út de finzenis. Hy set alles op alles om Juf Gijsje werom te krijen en it ferbliuw yn Sabeare wurdt der net geselliger op. It ferhaal komt yn in streamfersnelling as de kriminelen in ûntdekking dogge dêr't de Fryske taal wolris de grutste ferliezer troch wurde kin.

We hebben gelachen en genoten. ’Juf, it wie machtich moai’

Wietske 18 9

September 2018 - Start schooljaar

Groep 7 is dit schooljaar gezellig gestart. Tijdens de Gouden Weken hebben we gewerkt rond het thema water, aarde, lucht en vuur. Hierbij hebben we verschillende proefjes uitgevoerd. Zo hebben we lavalampjes gemaakt, spekjes vergroot en een chemische reactie gemaakt. Ook hebben we een uitstapje gemaakt naar Lûd in het Rijsterbos. Hier gingen we in de bus naar toe, dit was ook heel gezellig. De afgelopen twee weken hebben we ook de schoolregels besproken en door spelletjes te spelen hebben we elkaar nòg beter leren kennen.