Nieuws uit groep 5/6

colored pencils 2934857 1920

Leerkrachten: Grytsje Melchers en Fleur van der Horst

September/Oktober 2018

Het jaar is begonnen en het is ontzettend leuk in de nieuwe groep!
Best wennen voor de meeste kinderen, andere kinderen, nieuwe juffen, maar het is gezellig én er wordt hard gewerkt! Tijdens de Gouden weken hebben we het gehad over de regels in de school en in de klas en hebben we veel spelletjes gedaan om elkaar beter te leren kennen. Zo was er de Knappe Knapzak; degene die de knapzak mee naar huis kreeg mocht spullen meenemen die iets over zichzelf vertelden.
Ook gingen we met de Gaasterland Express naar het Rijsterbos waar het bos vol hangt met geluidskunst. Zelf onze Meiboom-kinderen hebben een bijdrage geleverd.

Woensdag 26 september gingen we naar de schaapskudde in Scharnegoutum. We hebben de schapen gedreven, slalommend, naar een hokje. Dat was moeilijk! De hond Jackie van Schaapsherder Eva deed het supersnel met de bijbehorende commando’s als ‘away’ en ‘walk on’. Tot slot maakten we een mooi armbandje van gekleurd schapenwol, bijzonder hoor! Ouders, bedankt voor het rijden!

Binnenkort volgt er een gastles over Plastic Soep, interessant! En ook het volgende uitstapje staat alweer gepland, dit is op donderdag 18 oktober. We gaan dan op bezoek bij het Woudagemaal in Lemmer. Meer informatie volgt t.z.t.

September/Oktober 2018