Nieuws uit groep 1/2

crayons 1209804 960 720

Leerkrachten: Birgit van Maanen en Marijke Veltman

Mei 2019 - thema bang en dapper

Bang mannetje compl

April 2019 - thema verkeer

themastukje verkeer Lente

Maart 2019

Wij zijn na de voorjaarsvakantie gestart met het thema lente. En daar waren de weergoden het mee eens, wat een prachtig lenteweer kregen wij bij de start van ons thema! Ook de bolletjes op het plein waren speciaal uit de knop gekomen.
We leren over de seizoenen en wat er gebeurd met planten, we gaan zaaien, bloemen onderzoeken, tuintjes aanleggen, serieren met stenen, veel-weinig, meer-minder, van groot naar klein, meten en wegen, kleuren en vormen, we werken over de cyclus van een bol, kuiken, vlinder en kikker, het weer, jonge dieren. Verder gaan we aan de slag met complimenten geven, presenteren en begrippen als per ongeluk, verdrietig en teleurgesteld.

boeken

februari 2019

In deze maand werken wij over het thema huizen en bouwen. Twee prentenboeken staan centraal; ‘Het huisje dat verhuisde’, van Virginia Lee Burton en ‘een huis voor Harry’ van Leo Timmers.
We werken over de klanken / w/ en /v/, over woorden-zinnen, starten met de zin van de week, letterwinkeltje waar van alles met letters en woorden gedaan kan worden, rijmen, constructies bouwen van knexx, kapla, blokken, clicks en lego, we onderzoeken straten en tegels, we tekenen huizen en ontwerpen een dierentuin. We presenteren aan elkaar wat we gemaakt hebben en lossen problemen op als ‘waarom stort mijn dak in, terwijl ik wel een buitenmuur heb gemaakt?’
We leren woorden in het engels en fries over huizen en bouwen, leren over vroeger-nu en vanzelfsprekend bij bouwen hoort meten. Dat doen we volop!
Verder worden we voorgelezen door de kinderen van groep 8 in het kader van de voorleesdagen en mogen we met groep 6 in de escape room op zoek naar opdrachten in het kader van de poëzie week.

eekhoorn expeditie

Oktober 2018

In groep 1 en 2 hebben we gewerkt over de eekhoorn met als afsluiting: Expeditie Eekhoorn!

We zijn naar Slauerhoff in Balk geweest en hebben daar allemaal leerzame opdrachten over de eekhoorn gekregen. Ook hebben we zelf kunnen ervaren wat de eekhoorn goed kan; klimmen, balanceren, springen en verzamelen.
Het volgende thema heet "vriendjes" en valt samen met de kinderboekenweek.