Leerlingenraad

IMG 3017

Leerlingenraad 2017-2018

Op donderdag 21 september is de nieuwe leerlingenraad geïnstalleerd. Deze bestaat uit vier leden, afkomstig uit de groepen 5 t/m 8. Alle leerlingen konden zich verkiesbaar stellen en door middel van een verkiezing is er gekozen. Het komende schooljaar zal de leerlingenraad meerdere malen bij elkaar komen om diverse zaken te bespreken. Deze kunnen worden aangedragen door de eigen groep of door de juffen. Op de site zal een verslag komen over de besproken punten.

education 548105 1920

November 2017 - verslag leerlingenraad

In het eerste gesprek:

Hebben we de statuten besproken (waar je aan moet voldoen, wat er allemaal gaat komen en de afspraken.)

Ook is de vraag “hoe vaak wordt het gras per jaar gemaaid?” gesteld. Juf Jella is daar achteraan gegaan, en later krijgen we er antwoord op.

Wij als groep 7/8 hebben gevraagd of we kookles mogen, juf Jella zou dat met de juffen bespreken. En of dat bijvoorbeeld 1 of 2 keer per maand zou kunnen, in het keukentje boven en misschien onder begeleiding van ouders, ook was er als oplossing gekomen dat we het in de Janke Tromp Hoeve kunnen doen, als dat mag tenminste.

Bordjes voor poep opruimen, is voor gesteld omdat er best vaak honden hier op het schoolplein/het sportveld hun behoeftes doen. Wij als kinderen vinden dat vies en niet netjes, en daarom zouden wij als school willen dat dat wordt opgeruimd, en daarvoor dan bordjes plaatsen.

Aan het einde van het jaar wordt er vaak/veel vuurwerk afgestoken en zijn er dus ook vaak ongelukken gebeurd (niet hier maar door het land), en zouden wij dat willen voorkomen, daarom is er gevraagd of we vuurwerkvoorlichting op school zouden mogen. Voor de veiligheid, en ook omdat het leuk is.

Voor de kerstmarkt hebben we een doel nodig, en wordt er in de klassen besproken welk doel daarvoor het best is. Wij hebben de volgende doelen besproken: Novib, Warchild, het vergeten kind en Make a Wish. Dat hebben we in de klas besproken en zijn er doelen uitgekomen.