Nieuws uit groep 8

back to school 2680730 1920

Leerkrachten: Maria de Boer en Fokalien Ypma

collage photocat

Juni 2018 - Kunst

Momenteel werken we op De Meiboom over 'KUNST'.

In het kader van dat thema gaf groep 8 op vrijdag 15 juni een prachtige presentatie.
Verschillende kunstenaars, kunstwerken en kunststromingen kwamen aan bod.
Het was een boeiende, leerzame en zo nu en dan grappige presentatie!

Wietske5

Juni 2018 - Natuurmuseum

Donderdag 14 juni zijn de leerlingen van groep 7 en 8 naar het natuurmuseum in Leeuwarden geweest. Zij hebben daar het Grote Grutto Theater bezocht. Een erg leerzaam bezoek dat werd afgesloten met een quiz om de kennis te testen. Na afloop van dit bezoek zijn de leerlingen ook nog in de rest van het museum geweest.

maria

Juni 2018 - Pieter Roelf Jeugdconcert

 

Woensdag 13 juni gingen we met de trein naar Sneek om het om het Pieter Roelf jeugdconcert Stel je voor...van het Noord Nederlands Orkest bij te wonen.

We waren al vroeg in Sneek, dus hebben vooraf nog een 'stadswandeling' gemaakt. Bij Het snoepwinkeltje kochten we een dropsleutel.

Het concert was erg mooi. Een vrolijke voorstelling. We zaten op de voorste rij, vlak bij de muzikanten.
Tot hun schrik werden Judith en Ronja op het podium gezet; ze mochten samen met andere kinderen viool spelen.

Omdat we na afloop van de voorstelling toch op de trein moesten wachten, zijn we gezellig met zijn allen wezen snacken. We namen nog een ijsje na, maar hebben daarom wel keihard moeten rennen om de trein te halen. Gelukkig op het nippertje gered.

Het was een fijne dag.
Zomaar een klein schoolreisje.

VVN2

April 2018

Donderdag 5 april hebben de leerlingen van groep 7 en 8 deelgenomen aan het verkeersexamen. Onder het toeziend oog van een politieagent werd het examen gemaakt. Toch wel spannend een agent in de klas. Ondanks de spanning heeft iedereen het diploma behaald. Top!

Collage 2018 03 27 23 28 14

Maart 2018

Wat is het leuk en gezellig op dinsdagmiddag. We breien, en het gaat telkens beter. Al drie weken lang komen moeders helpen bij het insteken, draad omslaan......... We breien kuikentjes, telefoonhoesjes, polsbandjes, sjaaltjes, uiltjes, tasjes of gewoon een lapje.Aan de woordenschat wordt ook gewerkt. De 'rijen' zijn dus toeren en de 'stokken' worden inmiddels breipennen genoemd.

Olympische spelen2

Februari 2018 - De Olympische Spelen

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 7 en 8 tijdens Topondernemers gewerkt rond het thema sport en ontspanning. Daarbij konden de Olympische Spelen natuurlijk niet ontbreken. Team NL heeft vanuit Warns veel support ontvangen. Elke dag werd de medaillespiegel bijgewerkt.

Tijdens de Topondernemers lessen hebben de leerlingen in duo’s verdiept in een Olympische winterdiscipline, van skeleton tot langlaufen alles kwam voorbij. Alle informatie is verwerkt tot een prachtig lapbook.

Februari 2018 - bezoek Spylder

Op vrijdagmiddag 2 februari is groep 8 naar De Spylder geweest.
Daar was het Warnser Bach Ensemble o.l.v. Pauli Yap.
De kinderen hebben geoefend met dirigeren, gezongen en kennis opgedaan over de verschillende strijkinstrumenten.
Ze mochten de instrumenten zelfs even uitproberen!
Het was een leuke, leerzame middag!

Bezoek groep 8 Spylder

Februari 2018 - voorleesweken

Op vrijdag 2 februari hebben de kinderen van groep 8, in het kader van de voorleesweken, een prentenboek voorgelezen aan de kinderen van groep 1, 2.
Groep 8 had de activiteit goed voorbereid. Ze hebben het voorlezen geoefend en nagedacht welke vragen ze tijdens het voorlezen zouden kunnen stellen en welke woorden verduidelijkt zouden moeten worden.
De activiteit was een groot succes. Leerzaam voor zowel groep 8 als groep 1,2 en een genot om naar te kijken en luisteren.
Reactie van de kinderen: ' Juf gaan we dit vaker doen? Het was zo leuk!'
Absoluut voor herhaling vatbaar dus!

voorleesweken

Collage 2018 01 16 20 32 15

Januari 2018

De komende weken werken we met Topondernemers aan het thema
'Sport en gezondheid'
Eén van de opdrachtkaarten leert ons over 'De schijf van vijf'
Met de leskist Zuivel, hebben we vandaag zelf kaas gemaakt van rauwe melk.

 

pastedImage2

"En daar gaan ze dan... de wensen van groep 8 voor het nieuwe jaar!"
Gekke, serieuze, grappige en hele lieve wensen.

Scool on wheels 7 en 10 gr 8 verkeer

November 2017

 Vandaag de twee belangrijke vuistregels over 'de dode hoek' geleerd.

Na de theorieles, gegeven door hiervoor opgeleide vrijwilligers, stapten we vervolgens in de Veilig op Weg-vrachtauto die op de parkeerplaats bij school geparkeerd stond.

Op deze manier hebben we in de praktijk ervaren wat het zicht van een chauffeur is, en weten we wat we moeten doen om uit de dode hoek van de vrachtwagen of andere grote voertuigen te blijven.

"Blijf er rechts en ruim achter"

"Houd minstens drie meter afstand"

Raadsel: welke dode hoeken heeft een fietser?

 

 

 

antwoord: Je capuchon.

 

 

voorleeskampioen2

Vrijdag 17 november hebben drie kinderen gestreden om voorleeskampioen van de Meiboom te worden. Tijdens de finale is voorgelezen uit Tom Piekepol, Achtste groepers huilen niet en Harry Potter. Juf Hiltsje en juf Froukje zijn na lang beraad tot een uitslag gekomen. Mirjam mag onze school gaan vertegenwoordigen in de volgende ronde van de voorleeswedstrijd, Gefeliciteerd!

November - Topondernemers

De afgelopen periode hebben de leerlingen van groep 7 en 8 gewerkt over de Romeinen. In duo's hebben ze een kennisvraag beantwoord. Met de verzamelde informatie hebben ze een bladzijde voor in een boek gemaakt. In het pdf bestand kunt u het resultaat bewonderen.

20171116 092829

November 2017

Op donderdagmiddag 2 november brachten de kinderen van groep 7 en 8 een bezoek aan het Jopie Huisman museum in Workum.

Eerst gingen we naar de zolder van het museum. Daar kregen we informatie over het leven en het werk van Jopie Huisman. Daarna mochten de kinderen in groepjes, aan de hand van een opdrachtenboekje, door het museum.

Goed kijken naar de schilderijen en zelf tekenen stond daarbij centraal.

Het was een leuke, leerzame middag.

november 2017

De Kinderboekenweek 2017 werd op De Meiboom afgesloten met de traditionele boekenmarkt.

Groep 8 verzorgde voor deze middag 'Gruwelijke enge' hapjes; pompoenen van sinaasappels, oogbollen, spookbananen, appelmummies en afgehakte vingers tussen een broodje! Groep 8 had van de hapjes ware kunstwerkjes gemaakt! En ondanks dat de hapjes er 'gruwelijk' uitzagen, smaakten ze gelukkig erg goed!

Kinderboekenweek 2017

naamloos8

Oktober 2017 - Gastles de Blije vis

Op 17 oktober hebben de leerlingen van groep 7 en 8 een gastles over vismigratie bij de Afsluitdijk gevolgd. Dit naar aanleiding van het topondernemers thema ‘Reizen’. Tijdens deze les hebben de leerlingen verschillende opdrachten uitgevoerd over vissoorten, voedselketens, vismigratie en de effecten van zout- en zoetwater op vissen. Een leerzame en geslaagde middag.

1506967709072

oktober 2017

Veertien griezels openden de Kinderboeken week 2017 Gruwelijk eng. De griezels brouwden een 'heerlijk' soepje terwijl ze een griezelig lied zongen.

september 2017