Nieuws uit groep 7

colored pencil 2604456 1920

Leerkrachten: Wietske Albada

Wietske4

Juni 2018 - Natuurmuseum

Donderdag 14 juni zijn de leerlingen van groep 7 en 8 naar het natuurmuseum in Leeuwarden geweest. Zij hebben daar het Grote Grutto Theater bezocht. Een erg leerzaam bezoek dat werd afgesloten met een quiz om de kennis te testen. Na afloop van dit bezoek zijn de leerlingen ook nog in de rest van het museum geweest.

VVN

April 2018

Donderdag 5 april hebben de leerlingen van groep 7 en 8 deelgenomen aan het verkeersexamen. Onder het toeziend oog van een politieagent werd het examen gemaakt. Toch wel spannend een agent in de klas. Ondanks de spanning heeft iedereen het diploma behaald. Top!

zuivel

Maart 2018 - Topondernemers

Op dit moment werken we rond het thema boerderij. De afgelopen welen hebben de leerlingen zich verdiept in biologisch boeren, zuidvruchten en tuinbouw. Alle informatie hebben ze verwerkt in een muurkrant.

Ook zijn we zelf aan de slag geweest met het maken van zuivelproducten. Met elkaar hebben we kaas gemaakt. Een ingewikkeld proces maar door goed samenwerken is het gelukt.

Olympische spelen

Februari 2018 - De Olympische Spelen

De afgelopen weken hebben de leerlingen van groep 7 en 8 tijdens Topondernemers gewerkt rond het thema sport en ontspanning. Daarbij konden de Olympische Spelen natuurlijk niet ontbreken. Team NL heeft vanuit Warns veel support ontvangen. Elke dag werd de medaillespiegel bijgewerkt.

Tijdens de Topondernemers lessen hebben de leerlingen in duo’s verdiept in een Olympische winterdiscipline, van skeleton tot langlaufen alles kwam voorbij. Alle informatie is verwerkt tot een prachtig lapbook.

Wietske3

Februari 2018 - verjaardag juf Wietske

Vrijdag 9 februari hebben we de verjaardag van juf gevierd. Een gezellige dag met bingo, minute to win it, Sjakie en de chocoladefabriek en levend stratego op het plein.

Scool on wheels 7 en 8 Sinterklaas 7 gr 7 verkeer

November 2017

Vandaag de twee belangrijke vuistregels over 'de dode hoek' geleerd.

Na de theorieles, gegeven door hiervoor opgeleide vrijwilligers, stapten we vervolgens in de Veilig op Weg-vrachtauto die op de parkeerplaats bij school geparkeerd stond.

Op deze manier hebben we in de praktijk ervaren wat het zicht van een chauffeur is, en weten we wat we moeten doen om uit de dode hoek van de vrachtwagen of andere grote voertuigen te blijven.

"Blijf er rechts en ruim achter"

"Houd minstens drie meter afstand"

Raadsel: welke dode hoeken heeft een fietser?

 

 

 

 

 

 

antwoord: Je capuchon.

voorleeskampioen

Vrijdag 17 november hebben drie kinderen gestreden om voorleeskampioen van de Meiboom te worden. Tijdens de finale is voorgelezen uit Tom Piekepol, Achtste groepers huilen niet en Harry Potter. Juf Hiltsje en juf Froukje zijn na lang beraad tot een uitslag gekomen. Mirjam mag onze school gaan vertegenwoordigen in de volgende ronde van de voorleeswedstrijd, Gefeliciteerd!

November - Topondernemers

De afgelopen periode hebben de leerlingen van groep 7 en 8 gewerkt over de Romeinen. In duo's hebben ze een kennisvraag beantwoord. Met de verzamelde informatie hebben ze een bladzijde voor in een boek gemaakt. In het pdf bestand kunt u het resultaat bewonderen.

zuurkool naamloos7

Oktober 2017 - Gastles de Blije vis

Op 17 oktober hebben de leerlingen van groep 7 en 8 een gastles over vismigratie bij de Afsluitdijk gevolgd. Dit naar aanleiding van het topondernemers thema ‘Reizen’. Tijdens deze les hebben de leerlingen verschillende opdrachten uitgevoerd over vissoorten, voedselketens, vismigratie en de effecten van zout- en zoetwater op vissen. Een leerzame en geslaagde middag.

Oktober 2017

Groep 7 kinderen werken op de nieuwe dorpstuin van Warns. Hiet zaaien ze spelt. Volgend jaar kunnen ze de eerste broden bakken en eten van de tuin.

Dorpstuin Warns groep 7

september 2017